Ahogy elkezd egyre ősziesebbé fordulni az idő, úgy tendálunk a tartalmasabb, melengetőbb fogások irányába. Mivel tegnap este estünk haza egy kiadós pihenős hétvégéről, nem igazán akartam órákat a konyhában robotolni.
Hozzávalók:
- 800g sertéskaraj
- 1 cs mexikói chilis bab fűszerkeverék
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 150g kukorica (konzerv)
- 1 db vörösbab konzerv
- 50 g cheddar sajt
- 2 dl víz
- só
- bors
- kevés olívaolaj
A karajokat kiklopfoltam, sóztam-borsoztam, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalukra kérget sütöttem, majd egy tepsibe fektettem őket, mindkét oldalukat ízesítettem a chilis bab fűszerkeverékkel, majd leöntöttem őket 2 dl vízzel. A hámozott paradicsomkonzerv tartalmát (optimálisan darabolva vannak a paradicsomok) ráöntöttem a húsokra, majd jött a vörösbab és a kukorica. Végül a reszelt cheddar sajt. A sütőt 180 fokra melegítem elő, majd 30 perc alatt készre sütöm a husikat. Közben megfőzöm a rizst, majd enyhén sózom. Szerintem tökéletes őszi ebéd/vacsora, nem kell hozzá sok minden és gyorsan megvan.
- köret gyanánt: főtt basmati rizs enyhén sózva