Mutassatok nekem egy olyan embert, aki nem szereti! Nekem nincs ilyen kontaktom, szerintem Nektek sem :) Emlékszem, kislányként is mindig nagyon vigyorogtam, amikor túrógombóc került az asztalra, ez annyiban változott a harminc felé közeledve, hogy amikor hazafelé vesszük az irányt hétvégére, és Anyukám megkérdezi, mit főzzek kislányom - akkor minden 2. alkalommal bedobom a bűvös szót. Időközben azonban Gábor is eléggé rácuppant, így most már én is rendelkezem a bűvös recepttel, és bármikor az asztalra varázsolhatom, amikor ránk jön a flash. Ez egy baromi egyszerű és jól bevált recept, aminek az elkészítésére bárki kompetens, szóval essetek neki Ti is :)
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 3 tojás
- 2 dl búzadara
- Update zsemlemorzsa / Rusztikus morzsa
A Szószhoz:
- 3 dl joghurt
- 2dl tejföl
- xilit ízlés szerint
vagy ha nagy diéta van, mehet a fehérjepor is 0.1%-os tejjel :)
Összegyúrjuk a hozzávalókat, tehát a túrót,, a tojásokat és a búzadarát, letakarjuk és bedobjuk a hűtőbe 2-3 órácskára, tényleg fontos, hogy pihenjen!
Én például a múltkor csont másnaposan gyúrtam össze, visszafeküdtem még pár óra szépítő alvásra, majd felkeltem és nekiestem a gombócoknak. Kicsit megnedvesítjük a kezünket, és szabályos gombócokat formálunk.
Nekem ennyi túróból 17 db gombócot sikerült összepakolni, ami azért nem rossz mennyiség.
A gombócoka forrásban lévő vízbe helyezzük, akkor jók, amiker maguktól feljönnek a víz tetejére.
Közben egy wokban lepirítjuk kicsit a zsemlemorzsát, megforgatjuk benne a gombócokat és ennyi :)
Azért szuper a recept, mert egy turógombócot ott lehet elszúrni, ha túl kemény lesz - ezzel az adagolással finom, puha állagot kapunk :) Köszi Anyu!
A szószhoz egy edényben felmelígtem a joghurtot és a tejfölt, majd ízlés szerint édesítem xilittel.
Jó étvágyat :)