Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Csirkemell színesen rizstésztával

2016. április 13. - fuf87

o7.jpg

Néha azokon a bizonyos post travel blues-zal fűszerezett szar napokon, amikor rájössz, jobb lett volna Ázsiában maradni, venni egy csónakot, és egy ki nem fogyó mosollyal az arcodon kimaxolni kinn az életed, kell valami színes az asztalra, ami életben tart, vagy kicsit feldobja az amúgy munkával tarkított újból szürke hétköznapokat. Ennek a kajának amúgy semmi köze az ázsiai konyhához, leszámítva a rizstésztát, mert épp az került a kezembe, na szóval tök spontán született, és tök finom lett, ezért is bátorkodom feldobni a blogra :)

A rizstésztáról szeretnék még pár szót ejteni. Rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így azok is fogyaszthatják akik érzékenyek a tojásra vagy a lisztre :) 100 grammban van ca. 109 kalória, ergó diétánkat is békésen kiegészíthetjük vele, azért mértéket tartsunk itt is :)

Hozzávalók:

- kókuszzsír (a sütéshez)

- 2 fej lilahagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- 3 színű kaliforniai paprika (én három felet használtam fel)

- 60 dkg csirkemell felkockázva

- só, bors, oregánó

- olasz fűszerkeverék

- 1 dl fehérbor

- egy marék szárított paradicsom apróra vágva

- 2 csomag mozzarella

- egy nagy csokor bazsalikom

- 250 g rizstészta

Kevés kókuszzsíron megizzasztjuk a lila hagymát, majd ehhez hozzáadjuk a fokhagymát, kaliforniai paprikát, amit mini kockákra vágunk fel.

o1_1.jpg

3-4 perc után jöhet hozzá a kockára vágott hús, só, bors, oregánó.

o2.jpg

Amikor a hús kifehéredett, használjunk valami olaszos fűszerkeveréket.

o3.jpg

Nekem Anett barátnőm hozott még őszi olasz túrájáról fűszerkeveréket, így felavattam, kicsit csípős volt, szuper pikáns ízt adott.

o5.jpg

Amikor a hús már alakul, jöhet hozzá a bor, igyunk azért egy pohárkával közben. (Én ezúttal nyakas Sauvignon Blanc-ot öntöttem hozzá.)

o4.jpg

Amikor már a hús is jó, jöhet bele a szárított paradicsom és a mozzarella is, és persze a bazsa, tépkedjük rá.

o6.jpg

Közben egy másik eédnyben a rizstésztát leforrázzuk, és hagyjuk 10 percet állni, utána elvileg jó is! Isteni kaja lett belőle, és a mennyiséggel is 3 napig elvoltunk :) A hét közepén is fél óra alatt össze lehet dobni, kiadós, nem átlagos, megfűszerezi a hétköznapokat :) Jó étvágyat hozzá :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr758601850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása