Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Philly Cheese & Salmon Bagel

2019. március 12. - fuf87

image8_2.jpeg

Tavaly ilyenkor New Yorkban töltöttünk pár napot, természetesen minden reggel másutt reggeliztünk. Így történt, hogy egyik nap egy kedves ismerős azt javasolta Gábornak, ha egy igazán mennyei reggelire vágyunk, ne hagyjuk ki a krémsajtos lazacos bagelt, mert megszólal. Így jutottunk el a Russ & Doughters-be, ha NYC-ben jártok, semmiképpen ne hagyjátok ki. (179 E Houston St New York, New York 10002) És itt elkezdődött egy vonzalom ez iránt az étel iránt, ami azóta is töretlen, így kifundáltuk eme remekműnek az egészséges(ebb) változatát is, íme. 

Hozzávalók:

a bagelhez:

- 80g Szafi CH csökkentő rostkeverék

- 40g Szafi nyújtható sós lisztkeverék

- 2 g só

- 2 g szódabikaróna

- 2 tojás

- 4 tojásfehérje

- 120 g langyos víz

 Összekeverjük a száraz és folyékony összetevőket, összekeverjük, hagyjuk állni 10 percet, majd kinyújtjuk. Kiszaggatjuk szépen egy szélesebb pohárral, a közepet meg egy feleses pohárral vagy kupakkal.

image1_2_2.jpeg

Magokat lehet szórni a tetejére, nekem most pont nem voltak itthon. 200 fok 15 perc, majd 180 fok még 20 perc. Gyönyörűen megemelkedtek, frissen a legfinomabb :) 

image3_2_2.jpeg

A töltelék:

- 2 csomag vékonyra szeletelt lazac

- 1 csomag light Philadelphia sajt

- friss kapor

- 1 lila hagyma

- 1 citrom

Vágjuk félbe a bagelt, kenjük meg krémsajttal (nem kell sajnálni), rá friss kapor, két szelet füstölt lazac, nagyon vékonyra szelt hagymakarikák, és végül csavarjunk rá egy kis citromlevet. Vigyázat, függőséget okoz! :)

image5_2_1.jpeg

image6_1_2.jpeg

image7_2_1.jpeg

Ennyire gusztán néztek ki:

image9_1_1.jpeg

image10_1.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr9314671281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása