Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Túró alapú pizza

2016. május 11. - fuf87

p1_10.jpg

A férfiak hajlamosak kihisztizni, hogy együnk hamburgert, pizzát, gyrost meg ezekhez hasonlatos szuper, fincsi persze kurvasokkalóriás kajákat, naná, hogy este 10-kor szeretnek leginkább rázendíteni, amikor az ember már lusta felemleni a telefont, hogy rendeljen, mert éppen egy sorozat előtt döglik, a kutya fülét vakargatva, vagy éppen szétedzette az agyát a teremben / diétázik, élvezi az izomlázát és annyira nem szeretné hazavágni az egész napos gondosan betartott étkezéseit, meg azt a két óra izzadást. Hát ez történt a múltkor is, éppen hazafelé tartottunk a csodás pénteki dugóban, amikor valahol a Keleti és a Baha közt elkezdett Gábor lobbizni, mondtam neki, hogy akkor majd este rendel magának egy pizzát. Aztán közben elmentünk edzeni, és naná, hogy nem tudtam kiverni a fejemből, hogy milyen jó lenne...egy finom pizza nekem is, és fel is vetült, hogy rendelek valamelyik diétás kajáldából, neki meg ahonnan szeretné, de azoknak mindig mű íze van, nem beszélve arról ,hogy azt se látom, mit pakolnak bele. Szóval akkor maradt az utánaolvasás, na meg a kísérletezés.

Hozzávalók: (2 normál méretű pizzához)

- 50 dkg zsírszegény túró

- 2 egész tojás

- 3-4 ek tejföl

- 8 ek teljes kiörlésű liszt (mehet zabpehelyliszttel is, sőt zabpehellyel is.)

- só, bors, oregánó (meg bármilyen fűszer amit szeretsz)

Szóval fogunk egy tálat, összegyúrjuk a hozzávalókat. Hagyjuk állni egy negyed órát, közben előmelegítjük a sütőt, légkeverés, 180 fokra.

p2_10.jpg

p3_9.jpg

A sütőformába (nekem van pizzához való, de igazából egy tespi is okés) sütőpapírt pakolunk, majd belekanalazzuk a tészta felét, és pizza alakúra lenyomkodjuk, mi késsel lapogattuk, kenegettük, amíg el nem értük az ideális formát. 

p4_7.jpg

Majd beraktuk a sütőbe cirka 13-15 percre, hogy elősüljön.

p5_6.jpg

Közben kitaláltuk, milyen feltéteket szeretnénk rá. És ennek bizony csak a fantázia szab határokat. Nálunk kétféle készült, egy "Fruzsis" és egy "Gáboros".

Fruzsis:

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 3-4 ek tejföl

- zsírszegény csikre/pulykamell sonka

- egy fej vöröshagyma felkarikázva

- szárított paradicsom

- fekete olívabogyó

- gouda sajt

Gáboros:

- házi paradicsomos - barbecue alap 

- csirke/pulykamell sonka

- bacon

- 1 fej vöröshagyma felkarikázva

- fekete olívabogyó

- gouda & trappista sajt

p6_4.jpg

p7_5.jpg

p8_5.jpg

p9_4.jpg

Az elősütött tésztát megpakoljuk feltéttel, majd visszapakoljuk a sütőbe még 10-15 percre. Az eredmény az első saját gyártású pizzád lesz, ami annyira laktató lett, hogy egy felet bírtunk megenni, a másik fele megmaradt másnapra. Hát ezúttal nem a sisakos szakács hozta a gabonakorongot, de így is szupi volt egy jó kis esti film mellé. 

A trolloknak üzenem: igen, nem olasz tészta, de ezt legalább nem úgy kell enned, hogy azon kattogsz, hány dekával vagy kilóval leszel nehezebb tőle. Mert egy populáris étel is elkészíthető úgy, hogy beleférjen az egészséges étkezés fogalmába.

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr948684842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.05.13. 18:55:46

Nagyon jo otlet. Ezt ki kell probalnom! :o)

Attilajukkaja 2016.05.17. 13:34:36

Kedves Szöszi!

Megcsinaltam es nagyon jo lett. :o)
A feltetek nalam teljesen masok voltak, de gondolom, ez ertelemszeru. A lenyeg, hogy az alapotlet ragyogo, foleg olyanoknal, ahol nagyon oda kell figyelni a bevitt szenhidratok mennyisegere. Nalunk ezert nem volt mar egy ideje pizza. Most vasarnap ujra azt keszitettem es nagy volt az orom.
Koszi!

fuf87 2016.05.17. 13:36:33

@Attilajukkaja: Szia Attila, nagyon örülök, hogy jól sikerült :) mi is imádjuk - és tényleg jól beilleszthető az egészségtudatos étrendbe - mégsem kell mindenről lemondani :)
jó étvágyat hozzá máskor is :) üdv: Szöszi

n.ritus 2017.03.08. 10:38:02

Ma megcsináltam és nagyon finom lett. Köszi a receptet :) én paradicsomos alappal csináltam sonkával kukoricával és sajttal :) de legközelebb kiprobalom tejfölösen is :)
süti beállítások módosítása