Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Vegán töltött édesburgonya

2022. május 24. - fuf87

image2_5_2.jpeg

Mostanság sokszor előfordul, hogy nem vagyok húsevő hangulatomban, ilyenkor kerülnek elő az ilyen-és ehhez hasonló kaják, gyorsan elkészíthető, finom, tápláló és egészséges is, és talán nem annyira szokványos, mikor elkészítettem, kicsit aggódtam, hogy Gábornak hogy fog ízleni mégiscsak pasiból van és szeret húst hússal enni, és meglepő módon bejött neki, így férjkompatibilis is a fogás :)

Hozzávalók:

- 3-4 nagyobb édesburgonya

- 2 közepes méretű vöröshagyma

- 4-5 gerezd fokhagyma

- 2 kaliforniai paprika

- 1 darabolt paradicsom konzerv / 4-5 közepes méretű paradicsom

- 1 vörösbabkonzerv (lehet kevesebb is, ízlés dolga)

- 1/2 kukoricakonzerv

- 100g bulgur (szárazon)

- chili

- római kömény

- füstölt paprika

- só & bors

- 1 érett avokádó / guacamole (lehet készen is venni)

- vegán tejföl (vagy sima)

- olívaolaj

1) A sütőt előmelegítettem 180 fokra, légkeverésen, majd betettem a krumplikat egy kevés olívaolajjal meglocsolva. (kb 35-40 perc alatt megsültek, villával csekkoltam, megpuhultak-e)

image0_6_2.jpeg

2) Kevés olívaolajon megfuttattam a vöröshagymát, és a fokhagymát, majd majd hozzáadtam a paprikát. 5 percet pároltam őket együtt. Utána hozzáadtam a kukoricát, a paradicsomot, a megfőzött bulgurt, a babot és fűszereztem szépen. Még 5 percig kavargattam.

image1_4_3.jpeg

3) A megsült édesburgonyákat félbevágtam, majd rájuk kanalaztam a bulguros ragut. Végezetül tálalásnál friss guacamole-t ill. vegán tejfölt tettem rá. (Guacamoléhoz vagy veszünk készet, vagy az avokádót villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy ek vegán majonézt, kevés apróra vágott paradicsomot és egy kis citromlevet)

image3_4_2.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr417834713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása