Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Töltött kaliforniai paprika

2022. május 16. - fuf87

image6_13.jpeg

Ahogy megérkezett a nyárias idő, tekintve hogy tavasz idén sem volt, sürgős szükségét éreztük, hogy előkapjuk a tikkasztó napokkal kompatibilis, könnyed, egyszerű és finom receptjeinket, na ez pont egy ilyen, emellett még viszonylag gyorsan össze is lehet dobni, a makrói nagyon kedvezőek, tökéletes hétfői kezdés.

Hozzávalók:

- olívaolaj

- 6 db színes kaliforniai paprika

- 500g darált pulykahús

- 2 közepes fej vöröshagyma

- 3 ducibb gerezd fokhagyma

- 2 közepes méretű paradicsom

- 60 g bébispenót

- 125g főtt basmati rizs

- kevés reszelt mozzarella a tetejére

- só, bors, füstölt paprika, esetleg valamilyen olaszos fűszerkeverék

- friss petrezselyem a tetejére (opcionális)

- fél üveg Barilla Basilico paradicsomszósz (vagy bármilyen más paradicsomszósz)

1) A paprikákat kicsumázom, kiszedem a magházat és fejjel lefelé fordítva betolom őket a sütőbe negyed órára 180 fokon elősütésre, kevés olívaolajat öntök alá.

image0_5_3.jpeg

2) Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem egy kevés olívaolajon, majd hozzáadom a fokhagymát is (összezúzva), mikor már kicsit megizzadtak jöhet rá a husi, mikor a hús már kicsit megpirult, jöhetnek a fűszerek: só, bors, füstölt paprika és esetleg valamilyen egyéb fűszerkeverék (nem muszáj, ízlés kérdése) Jól átkeverem és hagyom sülni 5 percet, majd jöhet a kockára vágott paradicsom és a paradicsomszósz. Lejjebb veszem a főzőlapot, majd hozzáadom a kész basmati rizst, végül a bébispenótot, mikor a spenót kicsit összelöttyed, el is zárhatjuk a tűzhelyet. 

image3_2_6.jpeg

3) Közben az elősütött paprikákat felfordítom, majd megtöltöm őket a töltelékkel, szépen eloszlatom köztük a ragut. A tetejükre reszelt mozzarellát halmozok, majd betolom őket a sütőbe 180 fokon, légkeverésen 20-25 percre.

image4_12.jpeg

Frissen vágott petrezselymet szórhattok rá tálaláskor, de nem kötelező. Mi balzsamecetes rukkolával, kevés kukoricával és párolt gombával ettük, de bármilyen sali tökéletes köret mellé. Jó étvágyat :)

Ui: Renikém ez sima liba :image7_12.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr4617832731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása