Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Frankfurti leves

2021. december 08. - fuf87

image7_11.jpeg

Tombol a levesek szezonja, nincs is jobb, mint hazaérni késő délután a sötétben, bekuckózni egy jó könyvvel, vagy sorozattal, na meg egy tál gőzölgő csodával. A frankfurti levest azért szeretem, mert önmagában is van annyira tartalmas, hogy nem igazán kívánok utána mást, ergó egyedüli fogásként is megállja a helyét, persze ha valaki nagyon szeretné, nyugodtan lehet kis palacsintát enni utána a teljesség érzéséhez :)

Hozzávalók:

- 400 g magas hústartalmú virsli

- 50g kockázott sonka (sparban lehet kapni és opcionális)

- 1 paprika

- 1 paradicsom

- 4 ek paradicsompüré

- 1 nagy vöröshagyma

- 5 gerezd fokhagyma

- 1/2 fej kelkáposzta

- 2 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa

- 5 db nagyobbacska burgonya

- só, bors, füstölt paprika

- majoranna, kömény

- víz

- 1/2 doboz vegaföl / normál tejföl, ha fogyasztasz tejterméket

- opcionálisan, ha nem érezzük elég sűrűnek: 1 ek keményítő

Első körben a virlsiket karikára vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, és félretesszük.

image1_2_5.jpeg

Egy nagyobbacska edényben üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a sonkakockákat is.

image0_3_2.jpeg

Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és a paradicsompürét is.

image2_3_5.jpeg

Jöhetnek hozzá a fűszerek egy körben. (só, bors, paprika, majoranna, kömény) Adunk hozzá egy kis vizet is, és hagyjuk így főni egy 5-6 percig. Ezt követően felöntjük vízzel a levesünket, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, sárgarépát és fehérrépát.

image3_2_5.jpeg

Amikor a krumpli már puhul, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát is.

image4_3_2.jpeg

image5_1_3.jpeg

Amikor puha a krumpli és szépen rotyog a levesünk behabarjuk vegaföllel: egy kis edénybe kiszedünk 4 ek leveslevet, hozzáadjuk a fél doboz vegafölt, ill. az 1 ek keményítőt, majd visszaöntjük a leveshez, így felrottyantjuk még egyszer, hozzáadjuk a virslit, és kész is vagyunk :)

image6_3_2.jpeg

Fogyasszuk jó kis hideg időben, extra mély edényből, nagy tálból, igazi laktató finomság ez :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr7216771288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása