Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Viszlát nyár: még egy finom lecsó

2021. szeptember 13. - fuf87

image1_18.jpeg

Simán kijelenthetjük, nálunk nyáron azért majdnem minden héten került az asztalra lecsó, gyorsan megvan, nem kell hozzá sok minden és mindenki szereti. (Már én is, mert 18 éves koromig rá sem bírtam nézni - na jó az se most volt) Nálunk a klasszikus recept jön be leginkább, semmi rizs, tarhonya vagy tojás, hozzáteszem, semmi baj azzal, ha valaki így fogyasztja, mi megmaradtunk azoknál az alapoknál, amiket otthon láttunk.

Hozzávalók:

 -70-80 dkg érett paradicsom

- 1 kg TV paprika

- só, bors, füstölt paprika

- 3 nagy fej vöröshagyma

- kevés olaj

- fél szál csípős kolbász

Szóval miután kicsumáztam és felkarikáztam a paprikákat, felkockáztam a paradicsomot és a hagymát is apróra vágtam, fogok egy edényt, kevés olajat felhevítek, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, és szépen megdinsztelem lassú tűzön, mikor már jól megizzadt félrehúzom és hozzáadom a füstölt pirospaprikát. Jól összekeverem, majd hozzáadom a paprikát, és hagyom szépen, hogy összeessen, néha megkevergetem. Majd hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom és még kicsit rápaprikázok, ha szükségét érzem, ill. hozzáadom a felkarikázott kolbászt is (ha valaki nem eszik húst, értelemszerűen a kolbászt hagyja ki). Ezen a ponton lefedem az alkotást, és hagyom, hogy közepes fokozaton elkezdjen levet ereszteni, és hogy a paradicsomjaim szépen szétfőjenek. Én szeretem, ha van rajta lé bőségesen, de ha sűrűbb lecsóra vágyunk, az utolsó 10 percre kapjuk le a fedőt róla. (Ha virslivel csinálná valaki, a felkarikázott virsli menjen hozzá az utolsó 10 percben, ha pedig tojással két felvert tojást egy kevés sóval a végén adjuk hozzá, akkor jó, ha már nem folyós a tojás, egyből el is lehet zárni a tűzhelyet alatta.  Mi frissen sütött házi kenyérrel szoktuk fogyasztani, egy kis nyers, csípős zöld paprikával, na meg egy pohár jó kis fröccsel. Szerintem ezen a héten még simán adja, köszönjünk el a kedvenc nyári időnktől egy jó kis lecsóval. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr9816682046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása