Nálunk azok az ételek, amik kicsit is mexikói ízvilágra hajaznak általában nagy sikert aratnak, így mindig van otthon vörösbab, kaliforniai paprika, megfelelő fűszerek és koriander is. A praktikum jegyében szerencsés, ha nem tart tovább fél-háromnegyed óránál az étel reprezentálása, szerencsére ez is ebbe a kategóriába esik! Köretnek lehet mellé tortillát sütni, de rizzsel vagy zöldésgekkel is tökéletes párosítás.
Hozzávalók:
- 600 g csirkemell
- 1 vörösbab konzerv
- 3 kaliforniai paprika
- 4 közepes méretű paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, cayenne bors, chili
- 2 ek mexikói fűszerkeverék (én fajita seasoning-gel csináltam)
- 1 fél üveg Barilla Napoletana szósz + kevés víz
- 100g csípős kolbász
- 1 csokor koriander
Megpirítom a hagymát kevés zsiradékon, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet és a kolbászkarikákat. Mikor kifehéredett a pipi, jöhet az apróra vágott kaliforniai paprika és a paradicsom, na meg az összezúzott fokhagyma és a fűszerek, mikor ereszt egy kis levet, akko hozzáadom a napoletana szószt és egy kevés vizet is, és hagyom rotyogni, ha nem elég csipős az ízlésünknek, lehet még adni hozzá chilit. A vörösbab konzervet akkor adom hozzá, amikor már puha a hús, így összerottyantom, és amikor kellően sűrű az állag, el is zárom a tűzhelyet.
Én basmati rizzsel tálaltam, és a tetejére friss koriandert szedtem a balatoni kertből, tényleg felemelő érzés volt :)
Szuper kaja, mert finom, gyors és pikáns is, én ajánlom a rohanós hétköznapokra. Amúgy tölthetjük tortillába is sok sajttal, de én pizzára is simán rápakolnám feltét gyanánt, csak hogy játsszunk kicsit a felhasználási módozatokkal :)