Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Babos korianderes csirkeragu

2021. június 20. - fuf87

image1_3_5.jpeg

Nálunk azok az ételek, amik kicsit is mexikói ízvilágra hajaznak általában nagy sikert aratnak, így mindig van otthon vörösbab, kaliforniai paprika, megfelelő fűszerek és koriander is. A praktikum jegyében szerencsés, ha nem tart tovább fél-háromnegyed óránál az étel reprezentálása, szerencsére ez is ebbe a kategóriába esik! Köretnek lehet mellé tortillát sütni, de rizzsel vagy zöldésgekkel is tökéletes párosítás.

Hozzávalók:

- 600 g csirkemell

- 1 vörösbab konzerv

- 3 kaliforniai paprika

- 4 közepes méretű paradicsom

- 2 vöröshagyma

- 5 gerezd fokhagyma

- só, cayenne bors, chili

- 2 ek mexikói fűszerkeverék (én fajita seasoning-gel csináltam)

- 1 fél üveg Barilla Napoletana szósz + kevés víz

- 100g csípős kolbász

- 1 csokor koriander

Megpirítom a hagymát kevés zsiradékon, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet és a kolbászkarikákat. Mikor kifehéredett a pipi, jöhet az apróra vágott kaliforniai paprika és a paradicsom, na meg az összezúzott fokhagyma és a fűszerek, mikor ereszt egy kis levet, akko hozzáadom a napoletana szószt és egy kevés vizet is, és hagyom rotyogni, ha nem elég csipős az ízlésünknek, lehet még adni hozzá chilit. A vörösbab konzervet akkor adom hozzá, amikor már puha a hús, így összerottyantom, és amikor kellően sűrű az állag, el is zárom a tűzhelyet.

Én basmati rizzsel tálaltam, és a tetejére friss koriandert szedtem a balatoni kertből, tényleg felemelő érzés volt :)

image2_4_2.jpeg

Szuper kaja, mert finom, gyors és pikáns is, én ajánlom a rohanós hétköznapokra. Amúgy tölthetjük tortillába is sok sajttal, de én pizzára is simán rápakolnám feltét gyanánt, csak hogy játsszunk kicsit a felhasználási módozatokkal :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr5316588266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása