Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Vegán muszaka beluga lencsével

2021. április 19. - fuf87

 image0_6_1.jpeg

Már egy ideje flörtölt velem egy csomag beluga lencse a polcról, amikor elhatároztam, ideje kezdeni vele valamit. Mivel tudatosan próbálunk húsmentes napokat is tartani, így valami vegán dolgot akartunk, amiben kraft is van azért. Így született meg ez a fogás, tuti nem utoljára, még a húslover férjem is imádta! 

Hozzávalók:

- 300 g beluga lencse (vörössel is működik)

- 2 nagyobbacska padlizsán

- 4 db burgonya

- 2 lilahagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- só, bors, fahéj, 1 babérlevél

- 1/2 üveg Barilla Napoletana paradicsomszósz

- 1/2 Vegaföl

Előkészítjük a rétegeket. Megfőzzük a karikára vágott krumplit kevés sós vízben, hagyjuk kihűlni. A padlizsánt karikára vágom és kevés olajon megpirítom mindkét oldalát, majd félreteszem ezt is.

Amúgy szerintem a beluga lencse kiterítve az edényben szexi, bárki bármit mond :)

image2_2_4.jpeg

Egy edényben megdinsztelem a lila-és fokhagymát, majd hozzáadom a beluga lencsét (nem kell előtte beáztatni), majd felöntöm kétszer annyi vízzel, és puhára főzöm, én dobtam hozzá 4-5 ek paradicsomszószt és fahéjat, sót, borsot, na meg egy babérlevelet a vízbe. (a pariszószt már a kész lencséhez kevertem!)

Fogok egy tepsit, alulra megy egy réteg padlizsán, egy réteg krumpli, egy réteg lencse, amíg el nem fogy (nekem két kör volt), a lencsés felső rétegre rákentem fél doboz vegafölt, majd 45 percet sütöttem 180 fokon.

image3_1_5.jpeg

Mennyei lett! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr916506628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása