Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Háromgombás leves

mert egy zalai lány szereti a gombát

2020. október 26. - fuf87

image0_3_1.jpeg

Az óraátállítás körül mindenki befordul, mivel én novemberben születtem, én alapból szeretem az őszt, de a délután 4-5 körüli sötétedéstől, a szürkeségtől, meg a nap hiányától én is be tudok fordulni. Ilyenkor azért nálam is előkerülnek a levesek, imádom a tartalmasabb, ízletesebb, de mégis alacsony tápértékű cuccokat, amik beleférnek az egészséges életmódba is, ez pont ilyen.

Hozzávalók:

- 50 dkg vargánya + egy kevés szárított vargánya (nekem mindkettő volt itthon, ha csak az egyik van, akkor sincs gond)

- 25 dkg barna csiperke

- 25 dkg shitake

- 3 közepes méretű burgonya

- 2 fej vöröshagyma

- 2 ek creme vega (tejföl helyett)

- egy csokor petrezselyem

- 2 leveskocka

- só, bors

A hagymát megfuttatom kevés olajon, jöhet rá a felszeletelt gombák hada, majd kevés só, bors, mikor elkezd összeesni vizet adok hozzá, ill. a leveskockákat, így hagyom rotyotgni, majd jöhet a krumpli is bele. Mikor a krumpli megpuhult, jöhet a creme vega. (én nem tettem bele keményítőt, mert így is kiválóan besűrűsödött, ha valaki akar, tegyen nyugodtan.) Kettőt rottyantottam rajta, majd levettem a tűzről, friss petrezselyemmel megszórva tálaltam, némi csípős paprika társaságában, szereti a pirított kenyérkockákat is, de cipóban is tálalhatjuk :) Enjoy!

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr6716259026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása