Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Korianderes brassói édesburgonyával

2020. január 19. - fuf87

image7_5.jpeg

Egy újabb kaja, amit újraértelmeztem. Egyrészt, mert igyekszem kerülni a normális burgonyát, másrészt mert a "ráncfelvarrás" sosem káros a konyhában (sem). Szóval adott egy kedd este, hideg, sötét, konkrétan lehoz az életről, mire vágysz? Valami meleg, laktató, finom ételre, amivel jó bekuckózni a kanapén a Netflix elé, de megeheted az asztalnál is egy pohár borral kiegészítve. Így történt, hogy improvizáltam, megnéztem mi van otthon, amihez hirtelenjében nyúlni tudok, a végeredmény elég korrekt lett :)

Hozzzávalók:

- 4-5 db édesburgonya

- 50 dkg csirkemell

- 20 dkg szalonna

- 10 gerezd fokhagyma

- 1 zöldpaprika

- 2-3 paradicsom

- szárított koriander

- só, bors

- római kömény

- 15 dkg feta sajt

- friss metélőhagyma

A krumplikat meghámozom, felkockázom, mehet rájuk só, bors, bevágom a sütőbe 200 fok, légkeverés, 30 perc, kiveszem és félreteszem.

image3_7.jpeg

Közben felhevítek egy wokot, beledobom a felkockázott szalonnát, hagyom hogy eresszen kis zsírt, majd jöhet bele a felaprított fokhagyma és a felkarikázott zöldpaprika is.

image0_1_1.jpeg

Ha egy kicsit megpirultak a zöldségek, jöhet bele a felkockázott paradicsom.

image1_7.jpeg

Ha kis levet eresztett, hozzáadom a husit, fűszerezek:só, bors, római kömény.

image2_7.jpeg

Mikor a hús már kezd lepirulni, kevés szafton, akkor jöhet a szárított koriander, ne spóroljunk vele :) Végül forgassuk hozzá a sült édesburgonyát.

image5_7.jpeg

Majd szórjuk meg felkockázott feta sajttal és aprított, friss metélőhagymával, szerintem szuper, laktató vacsi egy rohanós hétköznapon. Jó étvágyat :)

image6_4_1.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr6415416820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása