Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Stíriai metélt / low carb verzió

2019. március 22. - fuf87

image8_3.jpeg

Nos be kell valljam, a stíriai metélt nálam konkrétan szitokszónak számít, de csak azért, mert a kedves férjem imádja és emiatt elvárná hetente, hogy megcsináljam, de a speckó táplálkozási igényeim és a lustaságom miatt ez sajnos ilyen formában nem valósul meg, és hát Anyósomét nehéz lekörözni a házi tésztával, meg hát nem is akarok vele versenyre kelni, de Gábor végül addig nógatott, amíg csináltam egy számomra is fogyasztható, mégis finom verziót, ahol saját tésztával nyomultam, nem pedig késszel, lássuk. Nagyon rákaptam a Szafis termékekre, szerintem egytől egyig nagyon szuperek, nem mellesleg tényleg egy diétás étrendben is meg lehet velük valósítani olyan fogásokat, melyekről egyéb esetben csak álmodoznánk, szóval mindenkinek jó szívvel ajánlom őket.

A tésztához:

- 20 dkg Szafi reform galuska lisztkeverék

- 50 dkg LM túró

- 2 tojás

- 2-3 ek LM tejföl

- 1 kis pohár (kb egy deci) víz

- kevés só

A hozzávalókat összekeverjük, majd tésztává gyúrjuk, hagyjuk pihenni egy negyed órát., ezalatt pont be lehet lökni egy pohár bort, vagy csicseregni egyet valamelyik barátnővel.

image2_1_3.jpeg

A sziesztát követően kinyújtjuk a tésztát, és vastagabb csíkokat vágunk belőle, majd ezeket sós lobogó vízben kifőzzük - akkor vegyük ki, ha feljönnek a tetejére, igazi kihívás úgy kiszedni, hogy ne szakadjon, de ne csüggejdetek, nem lehetetlen :)

image3_4.jpeg

A krémhez:

- 4 tojás

- 30 dkg eritrit

- 1 vaníliarúd kikapart belseje (ha valaki inkább nyakon öntené kis rummal, ne habozzon, még jól is áll neki, éna  amazsolát tendenciózusan kihagytam belőle, ugyanis elementárisan utálom.)

- 3 dl LM tejföl

- 5 dkg LM vaj

- 1 citrom leve és lereszelt héja

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat kikeverjük eritrittel, olvasztott vajjal, tejföllel és a citrom tartozékokkal. Felverjük a tojásfehérjét, ami karedzésnek sem utolsó, ha kézi habverőtök van, mint nekem. (Tényleg kéne egy gépi, amit otthagyok és megcsinálja.) Majd óvatosan összekeverjük a habot a másik krémmel, figyeljünk rá, hogy ne törjön össze. Majd egy kókuszzsírral kikent tepsibe halmozzuk a tésztacsíkjainkat, nyakon öntjük a krémmel, elrendezgetjük a tésztát, hogy egységes legyen az eloszlása.

image6_5.jpeg

Majd 180 fokon, légkeverésen 45-50 perc alatt készre sütjük. Mi még kis eritritet szórtunk a tejejére tálalásnál. Enjoy :)

image7_4.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr5414708767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása