Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Minestrone

2014. április 04. - fuf87

minestrone.jpg

Kijelenthetjük, hogy szeretem az olasz ízeket. Ha az olaszokra gondolunk, mi jut először eszünkbe? Bazi nagy zabálás és a család szentsége. Miután hétvégén a Szüleim és a Kedvesem voltak a publikum, úgy döntöttem, egy kis olasz kitérőt teszünk, így a három fogásos ebéd a következő stációkra lett felbontva: Minestrone, Spaghetti Bolognese és Panna Cotta :) Mindegyiket imádom önmagába véve is, de így egymás után igazán ütős triumvirátussá alakultak.

Minestrone

Az igazán tartalmas olasz zöldségleves, ami egytálételként és megállja a helyét. Klasszikus recept nem létezik, mert minden területnek megvan a maga verziója, és van egy olyan módozat, amit én készítek el. Lássuk mi kell az enyémhez:

- 15-20 dkg húsos szalonna

- Hagymahegyek: vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma, póréhagyma

- Egyéb zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, cukkini, gomba, kelkáposzta, zöldborsó, burgonya

- egy kevés fehérbor (1dl) - ezt szerintem egyik recept sem említi, na de minek is ragaszkodjunk mindig az előírtakhoz? Én kísérletezési kedvem által vezérelve nyakon öntöttem és nem bántam meg, de ofc opcionális.

- kb 1-1,5 l húsleves alaplé

- paradicsom (sürített - javaslom az üvegest)

- friss bazsalikom/oregánó

- só

- bors

- parmezán

- olívaolaj

Felkockázzuk a szalonnát, és feldobjuk egy edényben egy kevés olívaolajon, amikor megpirult, jöhetnek rá a hagymák, a fokhagymát dobjuk rá utoljára, mert az könnyen odaég ugyebár. Amikor a hagymáink megdinsztelődtek, jöhet rá a sárgarépa,fehérrépa, zeller, karalábé, sózom, borsozom, majd ráöntjük az alaplevet, és jöhet bele a krumpli (hiszen ennek kell idő, mire megfő), beleöntöm a bort és hagyom kicsit fedő alatt alakulni a dolgokat, közben egy-két pohár bort elfogyasztok, majd hozzáadom azokat a zöldségeket, amiknek kevesebb idő kell a puhuláshoz, így: a cukkinit, a gombát, a csíkokra vágott kelkáposzta leveleket és a zöldborsót. Amikor minden szépen a puhulás mezsgyéjére lépett, jöhet a paradicsomsürítmény - vigyázzunk az adagolással, végezetül megszórom egy kis friss bazsalikommal/oregánóval, akár mindkettővel. Tálalásnál a parmezánforgács / reszelt sajt elengedhetetlen kellék:) Az, hogy miből mennyi szintén opcionális, attól függ, hány napig akarunk levesezni, mi már 3. napja esszük:) Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr985911390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása