Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Enchiladas - Színkavalkád az asztalon

2014. április 04. - fuf87

enchilada.jpg

Egyszer el kell mennem Mexikóba...ezt már hajtogatom egy ideje, szerintem kábé azóta, hogy az első mexikói étteremlátogatást beiktattam még 10 évvel ezelőtt, azóta rendszeresen fürdök a mexikói konyha nyújtotta élvezetekben és mindenkit erre szeretnék szintúgy buzdítani, mert nagyon adja:) Egyik nagy kedvencem lesz ma terítéken, nem más, mint az Enchilada. Ez tulajdonképpen egy mindeféle cuccokkal megtöltött tortilla, amit felcsavarunk és nyakon öntünk ezzel - azzal. A töltelék összetevői változatosak lehetnek, mint például: husi, sajt, bab, burgonya, zöldségek, tenger gyümölcsei, vagy pedig az itt felsoroltak kombinációi, hát ugyebár ki mire gerjed :)

Hozzávalók:

- Tortilla ( itt két opció van, megvesszük a boltban előre csomagolt változatot, amivel sokszor időt és energiát spórolhatunk és kalóriszámolóknak duplabónusz, hogy van light edition sőőőt még update is, a másik pedig az, ha igazi talpraesett szakács módjára magunk készítjük el ezt is, íme - szermányolunk 10dkg kukorica lisztet, 20dkg búza lisztet, 1-2 ek olívaolajat, és annyi vizet, hogy +dolgozható legyen a tésztánk, és az így kapott csodát pihentetni kell cirka 30-40percig, ebből kb 8-10 kisebb lapot kapunk - teflonban kéne sütni és zsíradékmentesen a siker érdekében, amire figyeljünk, hogy elég hamar keményednek a lapocskák.->megmondom őszintén én többször választom a bolti megoldást, mint a házi tortillakészítést, tessék megkövezni, nem vagyok időmilliomos.)

A husihoz:

- 50-60 dkg darált husi (ki milyet óhajt, én marhát szoktam)

- 10-15 dkg szalonna ( az eredeti recept nem tartalmazza, de meghálálja a törődést)

-2 fej vöröshagyma

- Chili por

- Mexican seasoning mix por ( a Culinarisban lehet kapni, párszáz forint, és nagyon autentikusnak találom - nyaminyami)

- só

- bors

+

- 3 kalifornia paprika (lehetőleg különböző színű)

- 3-4 érett paradicsom

- 1-2 csípős zöld paprika

- 2 fej lilahagyma

- egy fél kígyóuborka

- vörösbab

- kukorica

- cheddar sajt

- füstölt sajt

- tejföl

- salsa / enchilada mártás (kb bármilyen nagyobb üzletben megtalálható)

- jalapeno paprika (Culinaris)

 

Alkossunk:

felhevítünk egy serpenyőben olajat, majd rádobjuk az apró kockákra vágott szalonnát és a vöröshagymát, ha megdinsztelődött hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, chilizzük, majd amikor már kifehéredett, mehet rá a seasoning mix, ezzel addig sütjük, míg szép aranybarnás színt nem kapott, és le is vehetjük a tűzről. Közben a zöldségeket felaprítjuk, az uborkát és a sajtokat lereszeljük. A tortillák megtöltése következik...első körben megkenjük őket tejföllel vékonyan, jöhet rá egy kis reszelt sajt, a felaprított zöldségek, pár evőkanál darált husi (tetszés szerint), bab, kukorica, jalapeno, még egy kis sajt, majd az összetekert tortillákat egy tepsibe helyezük egymás mellé szorosan. (közben a sütőt légkeverésen előmelegíthetjük 180-200 fokra) mikor már minden torilla elhelyezkedett a tepsiben, jöhet a salsa/enchilada mártás és soksoksok reszelt sajt a tetejére, majd laza 25-30 perc a sütőben és máris Mexikóban érezhetjük magunkat, egészen addig, amíg kajakómásan az asztalra nem könyökölünk:) ja igen,a végén még szórhatunk rá valami zöldfűszert frissen, ha épp rendelkezésre áll. Utána a délutáni alvás egy must.
Egy jó kis mexikói sör öblítő/kísérő gyanánt tökéletes választás. iQue aproveche!

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr725911377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása