Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

A pasim főz Vol1 - Zellerkrémleves

2014. április 04. - fuf87

gábor zellerkrém leves.jpg

Nincs is annál jobb, amikor megérkezel a reptérről, és a Kedvesed vacsorával vár téged és a legjobb barátnődet, tényleg filmbe illő jelenet, ééés velem megtörtént. Gyönyörűen feldíszített asztal, fincsi illatok, széles mosoly. (és nem voltak edényhalmok!!!!)

Nem tudom, ki hogy van vele, gyerekkoromban a leves egy nyűg volt az étlapon, és csak azért ettem meg, mert különben nem kaptam volna meg az ebéd utáni édességet. Ahogy felnőttem, rájöttem, hogy a leves egy szükséges jó, és néha jobban esik, mint bármi más. Gábor első fogása egy zellerkrémleves volt. Amúgy kedvelem ezt a kis gumós növényt, van benne egy csomó C-vitamin éés afrodiziákum is, szóval az utóbbi advantage tényleg nem elhanyagolható:)

Hozzávalók:

- 2 zellergumó / sütőtök ( mert a verziót sütőtökre is el lehet készíteni)

-  vöröshagyma

- főzőtejszín

- só, bors

- curry

- víz (itt én tuti levesalaplevet használtam volna, de így is fincsi volt)

 A vöröshagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk olajon, rádobjuk a kockára vágott zellert és épp annyi folyadékban, amennyi ellepi ,elkezdjük párolni, puhára főzzük. Közben fűszerezzük. A végén leturmixoljuk és jöhet hozzá a tejszín. Az eredmény sárga színű, sűrűbb leves, amit bazsalikommal/egyéb zöldfűszerrel ízesíthetünk/díszíthetünk.

Amúgy nagyon letisztult, kellemes és laktató fogás, csapassátok :) 

Opcionálisan: ha véletlenül beleborul egy kis fehérbor, az sose baj, és ha véletlenül belereszelünk egy kis gyömbért, abból sem lesz katasztrófa, hangulatfüggő - de variálható)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr775911418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása