Tegnap már a kocsiban is bekapcsoltam a fűtést, ergó tényleg sütő berregős szezonba csöppentünk - amit szeretek, nagyon. Tegnapelőtt Gábor este 11-kor lobbizott sütiért, amit nem kapott meg, így tegnap amikor 9-kor zendített rá, kénytelen voltam beadni a derekam. Így született a következő süti is. 5 perc alatt össze lehet dobni és mehet is be a sütőbe, ahol 25 percet kell eltöltenie, ergó fél óra múlva már gőzölöghet az asztalon és leégethetjük vele a szájpadlásunkat, mert ha megérezzük az illatát, tuti nem fogjuk megvárni, amíg kellemes hőmérsékletűre hűl :)
Hozzávalók:
- 10 szem szilva
- 3 ek eritrit
- 3-4 ek kókuszzsír
- 2 dl víz
- 20 dkg liszt (én paleo lisztet használtam, de mehet zabpehelyliszttel is.)
- 3 tojás
- fahéj
A három tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját használjuk fel valami másra, mert itt nem lesz rá szükség. A fehérjéhez hozzáadjuk a kókuszzsírt ( én megolvasztottam), az eritritet, a lisztet és a vizet. Óvatosan összekeverjük, majd kibélelünk egy sütőformát sütőpapírral, beleborítjuk a masszát és egy kanállal laposra egyengetjük a tetejét.
Belenyomkodjuk a kimagozott fél szilvákat, és jó sok fahéjjal megszórjuk.
Légkeverésen 20-25 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Jó étvágyat :)