Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Rakott édesburgonya juhturós csirkével

2017. szeptember 13. - fuf87

image7_1_1.JPG

Szeretném bemutatni Nektek a következő vasárnapi ebéd sztárját, ami nem más, mint egy egyszerű rakott étel, ami már egy-egy őszi hétvégén bizony jól tud esni. Tudom, hogy nem egy klasszikus rakott krumpli recept, sőt elég távol áll tőle, de szerintem kell a változatosság és az új megközelítés.

 Hozzávalók:

- 3-4 közepes szem édesburgonya (nekünk óriási példányokat sikerült beszereznünk, szóval elég volt 3 db)

- 2 fej vöröshagyma

- 8 gerezd fokhagyma

- 80 dkg csirkemell

- 30 dkg juhturó

- só, bors, majoranna

- 3 dl tejszín

- 1 csokor kapor

- kevés kókuszolaj

image1_6_1.JPG

Az édesburgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

image4_2_1.JPG

Eközben egy wokban megdinszteljük kevés kókuszolajon a hagymákat, majd rádobjuk a húst, só, bors majoranna, majd mikor már megpuhult, jöhet a tejszín, a juhutó és a kapor. A sóval legyünk óvatosak, mert a juhturónak alapból magas a sótartalma.

image3_3.JPG

Ha megsült a hús, félrehúzzuk a wokot és előkapunk egy jénait, ahol egy réteg édesburgonyára jön egy réteg juhturós csirke, és így tovább,míg el nem fogy. Majd 180 fokos sütő, légkeverés, 15-20 perc.

image6_2.JPG

Garantált siker, kiadós fogás, mindenki örül. Jó étvágyat :)

image8_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

http://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr5312809262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.