Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Tárkonyos raguleves

2017. január 22. - fuf87

t1_11.jpg

Még mindig tél van, és meglepő módon még mindig rohadt hideg az időjárás, ergó egy forró, gőzölgő, tartalmas leves sokat dobhat a szürke hétköznapokon. Szerintem abszolút nem bonyolult elkészíteni, nehéz vele mellélőni, mindenki hálás, csillogó tekintettel fog ülni az asztalnál, miközben ezt szörcsölgeti:)

- 30-40 dkg csirkemell

- 2 fej vöröshagyma

- 3 db sárgarépa

- 3 db fehérrépa

- egy fél zellergumó 

- egy karalábé

- 30 dkg zöldborsó

- só, bors, tárkony

- egy citrom

- egy leveskocka

- 5 dl tejszín

- egy csokor petrezselyemzöld

A vöröshagymát megdinsztelem egy kevés kókuszzsíron, majd hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig sütöm, sózom, borsozom, tárkonyozom és ráfacsarok egy fél citromot.

t2_9.jpg

t3_10.jpg

Összeforgatom, hagyom rotyogni 5 percig, majd jöhet hozzá a felvágott sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, majd ráborítok 1.5-2 l vizet, beledobok egy leveskockát, rádobok egy fedőt és így főzöm 20-25 percig.

t4_10.jpg

Majd hozzáadom a zöldborsót (mirelitet használtam), fűszerezek újra egy körben, ha a borsó is megpuhult, jöhet hozzá a tejszín. Itt legalább 2-3x rottyantsuk fel, ha túl hígnak ítélné valaki dobjon bele egy kis keményítőt, vagy vegyen ki egy marok zöldséget, pürésítse le és adja hozzá sürítésként, a lisztet kihagytam belőle.

t5_11.jpg

t6_9.jpg

Ha már szép homogén az állag, jöhet bele még egy kör fűszer, és ízlés szerint még citrom, tálalásnál én petrezselymet szórtam a tetejére. Főzés után közvetlenül is isteni, de ha még hagyjuk az ízeket még egy napot összeérni, akkor 5*. Jó étvágyat!

 t7_7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1112131239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Célkereszt 2017.03.08. 10:38:05

A leveskockát el kellene már felejteni. Egyébként én szeretem a tárkonyos ragúlevest.
süti beállítások módosítása