Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Bacardis keksz szalámi

2016. december 29. - fuf87

k1_8.jpg

Az ünnepek idején mindenkire rájön, hogy sütikéket gyártson, hogy ki tudjon dobni valamit a vendégek elé az asztalra, vagy a kollégákkal tart adventi sütizést, vagy szimplán otthon akar nassolni, mert ugye a Karácsony, a Szilveszter és a köztes időszak mindenkit feljogosít a bűnözésre :)

Ez egy olyan verzió, amit nem kell sütni, sőt én speciel a fogyasztása előtt 2 nappal szoktam összedobni, az elkészítési idő cirka 15 perc mindennel együtt, szóval ezt tényleg bárki játszva, másnaposan, félkómásan is le tudja gyártani, szerintem a sikere pont az egyszerűségében rejlik.

Hozzávalók (egy emberes rúdhoz):

- egy őzgerinc/virágosláda alakú sütőforma :)

- alufólia

- 15 dkg xilit/eritrit

- 50 g zsírszegény kakaópor

- 4-5 dl zsírszegény tej

- 30 dkg Rama

- 50 dkg háztartási keksz (ha valaki szeretné, használjon diétás kekszet)

- 25-30 dkg dió 

- 5-6 cl Bacardi 

A sütőformát kibélelem alufóliával és félreteszem.

k2_9.jpg

A kekszet még zacsiban összetöröm pici darabokra, javaslom a hadművelethez a bitang nagy húsklopfoló használatát. Ehhez hozzáadom az összetört diót is.

k3_5.jpg

A margarint rakjuk fel olvadni, közben egy tálban keverjük össze a tejet, a kakaót és az édesítőt, ha a margarin felolvadt, adjuk hozzá a kakaós masszát, és rottyantsuk fel együtt, majd adjuk hozzá a rumot.

k4_7.jpg

k5_6.jpg

Végül öntsük hozzá az összetört kekszet, és a kakaós-kekszes masszát öntsük be a sütőformába, egyengessük el, fedjük le szorosan alufóliával, majd bemehet a hűtőbe 1-2 napra.

k6_5.jpg

k7_5.jpg

k8_5.jpg

Tálalás előtt kapjuk ki a formából, és nyessünk ujjnyi szeleteket:)

k9_2.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1112050461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása