Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Csirkés Tortilla Avokádósalátával

2016. február 09. - fuf87

t1_6.jpg

Nagyon szeretem azokat az ételeket, amiket viszonylag tempósan, kevés ráfordítással lehet elkészíteni és mégis eltérnek a megszokottól. Ez pontosan ilyen. Kis mexikói beütés, kevés zöldség, kevés hús - maradék hús itt is felhasználható, szóval ha valamilyen húst már 3 napja eszünk egy formában, akkor itt az alkalom egy kis transzformációra!

Avokádósaláta:

- 3 érett avokádó

- 2 fej vöröshagyma

- 5 gerezd fokhagyma

- egy tömlős sajtkrém

- 3 dl natúr joghurt + 1 dl tejföl

- 2 lime leve

- kevés só, őrölt fekete bors

- 3 piros húsú paprika

- chili szálak

- kevés snidling /petrezselyem

Opcionálisan: uborkacsíkok / jégsaláta / paradicsom pluszban 

Nem tudom mért viszolyog mindenki, ha az avokádó felhasználása kerül porondra. Az avokádó egy szívbarát gyümölcs csökkenti a koleszterinszintet és segít megelőzi a dagantos megbetegedések kialakulását is. És mindemellett még az immunrendszert is erősíti. Ja és ha nem akarjuk megeni, kenhetjük az arcunkra is, jó a bőrnek. :)

Visszakanyarodva a salira: mikor jó az avokádó? Na amikor a boltban azt hisszük, kikukázzuk a megfelelőt, az zöld és kemény, ergó még éretlen, Vagy érleljük 2-3 napot, amíg elkezd puhulni és barnulni, vagy alapból puhább darabot keresünk. keményen mérgező, szóval amikor már be tudjuk nyomni kicsit a húsát ujjunkkal na akkor jöhet a hámozás, a félbevágás és a mag eltávolítása.

a2_1.jpg

a1_1.jpg

Ha ezzel megvagyunk, vágjuk kockákra a húsát, közben a hagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni és keverjük az avokádókockákhoz.

a3.jpg

Jöhet hozzá a paprika kockára vágva, a fokhagyma összezúzva, a joghurt, a chili szálak, frissen őrölt bors és snidling/petrezselyem. Aztán mehet a hátőbe pihenni egy órácskára.

a4.jpg

a5.jpg

Hús:

- 40-50 dkg csrikemell

- fűszerkeverék (pl Miami BBQ a Kotyányitól)

- kevés kókuszzsír a sütéshez

Ahogy említettem, maradék hús is megteszi, de ha nem áll rendlekezésre megunt húsos kaja a hűtőből, akkor vegyünk elő csirkemellet. Meg egy kis fűszerkeveréket, én ezúttal egy BBQ-sat teszteltem és finom. Húst klopfoljuk ki, jöhet a fűszerkeverék, majd kevés kúkuszzsíron süssük pirosasra mindkét oldalát.

h1_2.jpg

Majd vágjunk belőle hosszúkás csíkokat, ha kicsit kihűlt.

h2_2.jpg

A tortilla:

- egy csomag kész tortilla lap (igen tudom, lehet tökölni saját készítésűvel, nekem ehhez most nem volt humorom)

- cheddar sajt (lereszelve)

- koktélparadicsom

- tejföl/joghurt

- jégsaláta (opcionális)

Szóval a tortilla lapot megkenjük tejföllel/joghurttal, rászórunk egy kevés reszelt sajtot, majd jöhet a sali, rá a húscsíkok és a koktélparadicsom. Félbehajtjuk, egy palacsintasütőben kevés olívaolajat hevítünk és mindkét felét megsütjük úgy, hogy barnás legyen.

t11.jpg

t12.jpg

t13.jpg

Ez a kaja tipikusan melegen, frissen a legfinomabb. és a legjobb, hogy minden hozzávalót be tudunk dobozolni a hűtőbe, szóval másnap csak előkapunk egy tortilla lapot és frissen elkészítjük :) Javaslom mellé egy üveg sör elfogyasztását, meg valami ütős filmet. A pasik imádni fogják. Csóközön.

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr718372622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása