Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Zöldcitromos csirkeleves

2016. február 08. - fuf87

l10.jpg

Ez az első recept amit elkészítettem Fördős Zé szakácskönyvéből, de tutira nem az utolsó! (Na jó, kicsit variáltam, mert nem volt otthon minden hozzávaló, de így is ütős.) A leves amúgy a "Sopa de Lima" névre is hallgat.

Az eredeti recept itt: http://zeakonyhaban.blog.hu/2012/12/18/sopa_de_lima_a_zoldcitromos_csirkeleves 

Nagyon finom, nagyon mexikói, az ízvilága pedig nagyon közel áll hozzám. A klasszikus húsleves fanjainak elsőre lehet furán hangzik, de mindenkit arra bíztatok, készítse el, nem lesz csalódás, sőt visz egy kis színt a megszokott, másnapos vasárnapi húslevesek világába :)

Lássuk, én hogy csináltam...

Hozzávalók:

- 3 ek olívaolaj

- 40 dkg csirkemellfilé

- 2 l alaplé ( leveskockából készítettem el )

- 2 fej vöröshagyma

- 8 gerezd fokhagyma

- 3 közepes méretű paradicsom

- 3 lime

- natúr nachos ( kb fél csomag fogyott el az összes étkezéshez, a maradékot megettük)

- római kömény, cayenne bors, oregánó, őrölt koriander, só, fekete bors

- 2 avokádó

- reszelt gouda / cheddar sajt

- zöld hagyma/snidling

Felhevítem az olívaolajat egy fazékban, majd ezen megfuttatom az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, majd ehhez a kockára vágott csirkehúst.

l1_3.jpg

l2_3.jpg

l3_2.jpg

Majd amikor a hús kifehéredett, jöhetnek a fűszerek. (római kömény, cayenne bors, oregánó, őrölt koriander) A római köménnyel ne spóroljunk, mert ettől lesz ételünk igazán mexikói jellegű, az oregánó szuperül harmonizál a paradicsommal, a cayenne-től lesz csípős, és mivel nem volt itthon friss korianderem, helyette őröltet tettem bele.

l4_2.jpg

l5_1.jpg

Ezt követően kicsit rotyogtatjuk fazekunkban a húsos ragut, majd felöntjük az alaplével. Ebbe facsarunk bele 2 lime-ot, utána adagolom a sót és a borsot.

l6_1.jpg

És kóstolunk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt :) Ha már tetszenek az ízek, még egyszer felrottyantjuk, és kész is. 

l7_2.jpg

Előkapunk két mélyebb tányért, kiszedjük a levest, és jön a legjobb része, a feltétek, amik egyedivé teszik ezt az ételt. 2 érett avokádót felvágok szeletekre, mehet bele a tányérokba, ki mennyire szereti, olyan mennyiségben tegyen a tányérba, én 2-3 szeletet szoktam/fő. Majd jöhet 2-3 lime szelet, egy kevés friss zöldhagyma / petrezselyem, egy marék tortilla chips és egy marék reszelt sajt. (kép fenn)

Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr268353362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása