Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Cézár Saláta

2015. március 03. - fuf87

c1_2.jpg

A felismerés, hogy február vége van, és hogy egész télen mindenféle bűnös élvezeteket habzsoltunk két pofára, eléggé sokkolóan tud hatni az emberre. Szóval a tavaszvárás jegyében igyekszünk az egészségtudatosabb táplálkozás irányába evickélni, aztán meglátjuk, mi lesz belőle...na nem mintha gurulnánk, de télen mindenki mackósabb, mint nyáron. :) Szóval salátára fel!

Nekem az egyik kedvenc salátám a cézár saláta, és szerintem vagyunk ezzel így néhányan, mindamellett, hogy finom, még egészséges is, és főételként lazán megállja a helyét, és lássuk be, ez nem feltétlen mondható el minden névrokonáról.

(Zárójelben azért megjegyezném, hogy nem is annyira hú de diétás, mintha zöldsalátát ennénk balzsamecettel, de csak mert az ember jobban odafigyel arra, amit eszik, azért egy kicsi élvezetet megérdemel, nem? És azért egy férfit salátával etetni merész dolog még a legstabilabb kapcsolatokban is. Na de ebben van hús...meg finom öntet, meg parmezán... )

Hozzávalók:

Zöldségek:

- 3 szívsaláta

- 1 fél jégsaláta

- 15 koktélparadicsom

- néhány színes paprika

- 3-4 zöldhagyma

- friss petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma

Egyéb:

- 1 kg csirkemell

- 4 ek dijoni mustár + 2 ek magos mustár

- 4 ek méz

- 2 ek piros arany

- 3 ek szójaszósz

- olívaolaj 

- 1 wellness kenyér (barna, teljes kiőrlésű, magvas)

- 2-3 gerezd 

Öntethez:

- 4-5 dl natúr joghurt

- 2 ek méz

- 3 ek light majonéz

- 1.5 ek mustár

- só, frissen őrölt bors

A zöldségeket előkészítem, és egy nagy tálba halmozom. 

c2_1.jpg

c3_1.jpg

c4_1.jpg

c5_1.jpg

A csirkemellet csíkokra vágom, majd hozzáadom a mustárt, mézet, piros aranyat, szójaszószt, olívaolajat és hagyom állni egy órát.

c6_1.jpg

Utána kisütöm. (A húson lévő szaftot egy külön tálkába öntöm, anélkül adom hozzá a husit az előkészített zöldségeket - így lesz egy plusz öntetem)

c7_2.jpg

A kenyeret felkockázom, kevés olívaolajon, zúzott fokhagymával megpirítom.

c9.jpg

Az öntethez összekeverem a fent leírtakat.

c8.jpg

A húst a salátához adom.

c10.jpg

A pirított kenyérkockákat és az önteteket csak tálalásnál adom hozzá, végül meghintem parmezánnal.

Isteni, friss, minden roppanós harapásban érezni fogjuk a tavaszt.

c11.jpg

c12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr247224557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása