Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Sárgadinnye krémleves

2014. július 25. - fuf87

di5.jpg

Amíg lehet sárgadinnyét kapni, én bizony nem tudok leállni, szerintem Ti se tegyétek! Ezúttal leves készült belőle, amit még főzni sem kell, és hidegen tálalva a legfinomabb hűsítő ebben a rekkenő hőségben.

Hozzávalók:

- 1 sárgadinnye

- 1 csomag vanília pudingpor

- fél liter tej

- xilit (az adagolás ízlés kérdése)

- 1 dl rum 

- 3-4 cm-es gyömbérdarab 

- friss menta, citromfű

- szegfűszeg

- fahéj

- mandula a díszítéshez

A dinnyét felvágom, megszabadítom a héjától, és a hasznosítható részt felkockázom.

di1.jpg

Botmixerrel pürésítem a darabkákat. Közben elkészítem a vaníliapudingot, amit szükség esetén még xilittel édesítek, és elkészülte után belecsurgatok 1 dl rumot. (Hálás köszönet a legjobb barátomnak, Anettnek, aki egy kubai rumcsodával ajándékozott meg a minap, így Legendario-t (Elixir de Cuba) tehettem a levesbe.)

di2.jpg

Majd hagyom kicsit hűlni a pudingot, végül hozzáöntöm a lemixelt dinnyéhez, és összekeverem.

di3.jpg

 

Közben egy 3-4 cm-es gyömbérdarabot, friss mentát, citromfüvet és szegfűszeget ledarálok, és ezt is hozzáöntöm az alkotáshoz.

di4.jpg

A végén fahéjjal ízesítem, illetve xilittel, ha szükséges. Tálalásnál mandulapelyhet, szegfűszeget és friss mentát használtam díszítésnek. Elvetemültebb konyha funoknak javaslom, hogy tálalják a levest egy félbe vágott, kivájt dinnyében, igazán trendivé teszi az amúgy is különleges fogást:) Jó étvágyat! 

di6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr706541601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása