Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Tandoori csirke "kicsit másképp" barackos salátával

2014. április 24. - fuf87

tandoori.jpg

Tegnap megkértem Gábort, hogy hozzon egy kis csirkemájat hazafelé jövet a munkából, de félreérthetett, ugyanis hazaállított egy szép, közel kilós csirkemellel. Az első meglepetés után leesett, hogy van nettó 20 perc valamit kezdeni a dologgal, pláne, hogy baconbe göngyölt májat terveztem, amit berakni a sütőbe plafonon 10 perces story...szóval az improvizálás mellett döntöttem. A felszíni maszatolás szóba sem jöhetett, így egy opció maradt: a sütő és spanja, a tepsi.

A salátához:

- 1-1,5 üveg sárgabarack befőtt 

- 2-3 közepes nagyságú lilahagyma

- sok sok sok petrezselyemzöld

- frissen őrölt bors

Ez a kis nyalánkság szintén a villám kategóriát erősíti.A barackokat miután lecsöpögtettük a befőttből való kipecázást követően, helyes kis szeletekre vágjuk, rá jöhet az apróra/karikákra vágott lilahagyma (as you wish), és sok felaprított petrezselyemlevél, ezeket összeforgatjuk, és borsot törünk rá. Zseniális és easy.

A husihoz:

- csirkemell

- zöldfűszeres vajkrém

- vöröshagyma

- bacon

- paradicsom

- sajt

- fehérbor 

- tandoori masala (Cuki kis üvegcsében kapható, a Culinarisban például)

- só

- olívaolaj

A csirkemellet szeletekre vágom, ezeket kiklopfolom, és lefektetem a tepsibe, amit kikentem egy kevés olívaolajjal. A szeletek minkét oldalát előzetesen bekenem a  tandoori masalával és sózom őket. A lefektetett husik tetejét zöldfűszeres vajkrémmel kentem meg, elkerülvén a sütés közbeni száradást. Erre jött a kockára vágott vöröshagyma, rá a bacon szeletek és a karikákra vágott paradicsom. Bevágtam a  tepsit a sütőbe kb 20 percre, majd locsoltam rá 2dl fehérbort. 10 perc után ráment a tetejére a reszelt sajt, addig sütöttem, amíg a sajtnak nem lett szép színe. Korrekt és gyors vacsi lett, dolgozó nőknek kiváló, ha éhes pasi van a környéken, meg amúgy is. Mi egy pohár sauvignon blanc-cal tettünk pontot a vacsi kérdés végére. Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr906079179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása